Polaganje ploščic

Polaganje ploščic oz. polaganje keramike je ena od storitev, ki zagotovo potrebujete ob prenovi ali gradnji stavb. Za kvalitetno polaganje ploščic kontaktirajte ekipo Aleja Stil.

Za kakovostno in udobno bivanje je potrebno vsako hišo urediti in opremiti tako, da bo kar najbolj odporna na različne vremenske, temperaturne in druge (notranje) vplive, hkrati pa bo omogočala enostavno vzdrževanje. Postopkov ter del na hiši je veliko, med zaključna gradbena dela pa spada tudi polaganje keramike oz. polaganje ploščic ter oblaganje sten.

Za odlično kvaliteto opravljenih keramičarskih del bomo poskrbeli v podjetju Aleja Stil zato vas vabimo, da nas kontaktirate ali oddate vaše povpraševanje kar preko spletnega obrazca. V najkrajšem možnem času vam bomo odgovorili z ugodno ponudbo. Dela opravljamo po celotni državi, zato kar brez skrbi – prilagodili se bomo vašim željam ter potrebam.

Oglejte si nekaj naših dosedanjih projektov

« of 3 »

Zakaj keramičarska dela?

Keramične in kamnite ploščice so vsestransko uporaben material, primeren za uporabo v različnih prostorih vsake stavbe. Namestiti jih je potrebno predvsem v prostore z visoko vsebnostjo vlage, kot so kopalnice in stranišča. V tovrstne prostore je ploščice potrebno položiti na tla, z njimi pa je priporočljivo obleči tudi stene. Tako bodo stene zaščitene pred vlago in nastankom plesni. Ploščice lahko položimo tudi na hodnike in v kuhinje, z njimi oblečemo stopnišča ter jih namestimo v shrambo. Površine, po katerih se največ hodi oz. so najbolj izpostavljene različnim škodljivim vplivom umazanije in vlage, bodo tako primerno zaščitene, enostavno pa jih bo tudi vzdrževati ter čistiti. Polaganje keramike je zelo priljubljeno tako v hišah in stanovanju ter tudi v garažah.

Pošljite nam povpraševanje za polaganje keramike v vašem domu.

  Strinjam se s procesiranjem mojih osebnih podatkov v skladu z zakonom o varstvu osebnih podatkov (GDPR).

  Končni rezultat dela je seveda odvisen od same kakovosti ploščic in ostalih uporabljenih materialov, v veliki meri pa tudi od izvajalca dela. Polaganja keramike se nekateri sicer lotevajo sami, vendar rezultat niti približno ne dosega standardov, ki bi jih v prostor vneslo delo usposobljenega keramičarja.

  V podjetju Aleja Stil svoje delo opravljamo popolnoma profesionalno,na podlagi dolgoletnih izkušenj. Našim strankam pred začetkom dela nudimo tudi strokovno svetovanje – le na podlagi uspešne komunikacije ter medsebojnega sodelovanja bomo dosegli najboljši rezultat s katerim bomo zadovoljni tako sami, kot tudi naše stranke. Svojim naročnikom torej zagotavljamo odlično svetovanje ter kakovostno izdelavo vseh korakov polaganja talnih ter stenskih ploščic. Zavedamo se, da je cena dejavnik, ki zagotovo vpliva na izbiro izvajalca del, vsekakor pa vam svetujemo, da pred izborom preverite tudi reference podjetja. Ker se ploščice polagajo za daljše časovno obdobje več deset let, se izplača povprašati tudi po izkušnjah izbranega keramičarja. Naše podjetje se lahko pohvali z mnogimi referencami, ki pričajo o odlični kvaliteti naših storitev.

  Koraki, v katerih poteka polaganje ploščic oz. polaganje keramike ter oblaganje sten

  • Pregled, svetovanje in izbira ploščic

  Po opravljenem pregledu površin, na katere se bodo namestile ploščice, se je najprej potrebno posvetovati z naročnikom – predvsem o tem, kakšne so njegove želje, kakšen končni učinek si želi, o želeni velikosti, debelini in barvi ploščic itd. Pri izbiri ploščic je poleg estetskega vidika potrebno upoštevati tudi njihov namen ter značilnosti same površine.

  • Priprava delovnih površin na polaganje ploščic

  Pred pričetkom dela bo keramičar vse površine, na katere bo potem namestil ploščice, zaščitil pred vdorom vode s posebnim premazom. Če so le-te zelo vpojne, se bo dela lotil z nekoliko drugačnim prednamazom. Uporaba ti. hidroizolacije je zelo pomembna, saj lahko voda v nasprotnem primeru prične pronicati skozi debelino celotne konstrukcije etaže – presenetila bi vas lahko na stropu spodnjega prostora (kar pa kasneje terja visoke stroške popravila oz. sanacije).

  polaganje ploščic

  • Označevanje in nanos lepila

  Ko je površina pripravljena na nadaljevanje postopka, torej na polaganje keramike, jo keramičar označi ter tako poskrbi, da bodo ploščice položene v želenem zaporedju. Nato je na vrsti nanašanje lepila na podlago s pomočjo lopatice. Lepilo je zelo pomemben dejavnik, ki odloča o kakovosti opravljenih del. V našem podjetju uporabljamo najboljša lepila, ki nudijo visoko prožnost. Elastičnost lepila tako zagotovi dolgo življenjsko dobo ploščic, hkrati pa onemogoči njihovo pokanje. Ker se lepilo hitro strjuje, ga izvajalec dela nanaša postopoma. Za razbrazdanje lepila se nato uporabijo zobci gladilke. Nujno je, da je lepilo na podlago nanešeno enakomerno. Polaganje ploščic je delo, zahteva tako spretnost kot čas.

  • Polaganje ploščic ter njihova obdelava

  Ploščice se nato namesti v lepilo. Le-to se ploščice oprime z vseh strani in tako zagotovi stabilnost. Da so ploščice nameščene enakomerno ter s primernim razmikom, si pomagamo z uporabo plastičnih distančnikov.

  Seveda je med samim delom potrebno tudi oblikovanje in rezanje ploščic, da dobimo primerno obliko za namestitev v bližini vogalov in vtičnic.

  • Postopek fugiranja

  Polaganje ploščic je tako zaključeno – ko se lepilo posuši je na vrsti le še fugiranje. Keramičar tako zmeša primerno fugirno maso ter jo s posebno lopatico nanese v prazne razmike.

  • Čiščenje in poliranje zaključenih površin

  Ko se masa delno posuši, je površino potrebno še dobro očistiti, da se ne zasuši. Postopek fugiranja zagotovi končno vodoobstojnost ter poskrbi za estetsko zaokrožen končni izdelek. Polaganje keramike je v tem koraku zaključeno.

  V podjetju Aleja Stil vam nudimo keramičarske storitve odlične kvalitete po ugodnih cenah. Pri izvajanju svojih storitev se držimo dogovorjenega časovnega okvirja, saj se zavedamo, da je točnost velikega pomena. Zakaj izbrati nas? Ker smo fleksibilni in prilagodljivi, svoja znanja pa neprestano nadgrajujemo. Tako lahko svojim naročnikom ponudimo le najboljše – tako svetovanje kot tudi odlično izvedbo prav vseh korakov dela.

  Pridobite brezplačno ponudbo za polaganje keramike

  Pokličite nas ali nam pošljite povpraševanje preko kontaktnega obrazca ter pridobite brezplačno in neobvezujočo ponudbo za polaganje keramike v vašem domu ali poslovnem prostoru.