Z dekorativnim kamnom do lepšega doma

Polaganje dekorativnega kamna je pogosto uporabljen način, kako lahko v naš dom vnesemo nekaj dodatne estetske vrednosti. Kamen je čudovit, poleg tega pa tudi povsem naraven material, ki je v preteklosti igral precej veliko vlogo v izgradnji naših domov – kamen, les in ostali naravni materiali so bili namreč edino, iz česar so si naši predniki lahko postavili hišo, ki jim je služila kot zavetje pred živalmi in včasih neprijetnim vremenom. Kamen se marsikomu morda zdi hladen, vendar lahko s pravilno izbiro vrste kamna in načinom nameščanja prostoru doda toplino, kakršno sicer poskušamo vnesti z lesom. Do čudovitih kamnitih površin v vašem domu vam lahko pomagamo v podjetju Keramičarstvo Kerastop.

Polaganje kamna znotraj ali zunaj

Polaganje dekorativnega kamna je postopek, s katerim lahko polepšamo tako notranjost kot zunanjost našega doma. V notranjosti lahko, na primer, eno steno v prostoru oblečemo kamen in tako dobimo zanimivo točko, ki bo privlačila poglede, zunaj pa lahko s kamnom polepšamo fasado.

Oglejte si nekaj naših dosedanjih projektov

« 1 of 2 »

Polaganje dekorativnega kamna – zmorete sami ali je bolje poklicati strokovnjake?

Včasih nas prime, da bi se kakšnega projekta, ko gre za prenovo doma, lotili kar sami, pa četudi je ta projekt precej dolgotrajen in zelo zahteven. Včasih je to dobra ideja in delo dokaj zlahka izpeljemo kar sami, vendar se ponavadi izkaže, da temu ni tako. Enako velja, če nam pomoč pri projektu ponudi prijatelj, ki prav tako ni strokovnjak v tem, česar se želi lotiti. Tako imenovani “sami svoji mojstri” se namreč projektov sicer lotevajo z veliko vnemo, vendar so njihova znanja pomanjkljiva – nabrali so jih namreč s prebiranjem člankov na spletu. Da o izkušnjah sploh ne govorimo! Verjamemo, da si za svoj dom želite le najboljše in, da za to ne želite zapraviti celega premoženja, vendar na tak finančni vložek nikar ne glejte kot na strošek, temveč naj vam predstavlja investicijo – v lepši dom, v katerem vam bo od veselja igralo srce in v katerem vam bodo, če bo projekt izveden pravilno, vaše kamnite površine služile še mnogo let, celo desetletij. Poleg tega pa lahko s svojimi posegi naredite še več škode in stroškov, saj bo moral delo za vami opraviti še strokovnjak, ki bo moral prej rešiti posledice ponesrečenega projekta neizkušene osebe. Tudi polaganje kamna ni mačji kašelj, zato vam predlagamo, da delo prepustite strokovnjakom, sami pa se posvetite natančnemu pregledu različnih barv in materialov, ki so trenutno na tržišču, in si izberite takšnega, ki bo kot ustvarjen za vaš dom.

Pošljite nam povpraševanje za polaganje dekorativnega kamna.

Strinjam se s procesiranjem mojih osebnih podatkov v skladu z zakonom o varstvu osebnih podatkov (GDPR).

V podjetju Kerastop polaganje dekorativnega kamna opravimo najbolje!

Če za svoj dom želite le najboljše materiale in največ znanja, potem na pomoč pri polaganju dekorativnega kamna pokličite nas, podjetje Keramičarstvo Kerastop. Polaganje kamna je dejavnost, s katero se v podjetju Keramičarstvo Kerastop ukvarjamo že vrsto let, za seboj pa vedno pustimo le čudovito urejene prostore in zadovoljne stranke. Poleg polaganja dekorativnega kamna lahko za vas v katerem koli prostoru vašega stanovanja položimo tudi ploščice, lahko vam prenovimo kopalnico in jo iz dolgočasnega prostora spremenimo v oazo udobja in sprostitve, prav tako pa so naši mojstri tudi pravi strokovnjaki v izdelavi raznolikih mozaikov, ki popestrijo še tako pusto steno.

polaganje kamna

Granitne marmete za topel dom

Polaganje kamna lahko uporabimo za polepšanje sten, seveda pa lahko s kamnom okrasimo tudi tla. Eden najprimernejših materialov za kamnita tla je granit. Ta je odporen na vplive vremena, poleg tega pa ni zelo porozen, kar pomeni, da se madeži ne bodo vlezli vanj. Hoja po granitu bo nadvse prijetna, saj granit zaradi svojih lastnosti dobro skladišči toploto.

Nasveti za čista granitna tla

Granit je sicer, kot smo že omenili, precej trpežen material, vendar vseeno potrebuje nekaj pravilne nege, če želimo, da nas bo še dolgo razveseljeval s svojo eleganco in čudovitim izgledom.

Tla, na katerih so položene granitne marmete, poskusite, v kolikor vam to vrsta madežev dopušča, v večini čistiti le s toplo vodo. Vendar ni vsaka voda dobra – trda voda lahko namreč, medtem ko boste prepričani, da svoja tla čistite, povzroča usedanje mineralov na granit in tako ustvarja dodatne madeže. Poskrbite, da boste za čiščenje granitnih tal in drugih površin vedno kupili destilirano vodo, lahko pa si jo zelo preprosto pripravite tudi na domačem štedilniku, kar je tudi precej ceneje. Če madeža samo z vodo in mehko krpo ne morete odstraniti, vodi dodajte še malo naravnega mila. Če tudi to še ne bo odstranilo madeža, si sami izdelajte čistilo iz sode bikarbone in vode. Obe sestavini po občutku mešajte v posodi, dokler ne dobite paste – če je zmes preredka, dodajte sodo, če je pregosta, pa jo razredčite z destilirano vodo. Ko je madež enkrat odstranjen, marmete obrišite do suhega, da ne pride do ponovnih madežev.

Naj bodo granitne marmete, marmor ali katera koli druga kamnina, v podjetju Keramičarstvu Kerastop smo vam pripravljeni po ugodni ceni olepšati tako notranjost kot zunanjost vašega doma, zato nas čimprej kontaktirajte. Poskrbeli bomo, da bo vaš dom najlepši in najbolj zavidanja vreden daleč naokrog.